fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Nikšić i UIP efikasno sprovode inspekcijski nadzor

Opština Nikšić i UIP efikasno sprovode inspekcijski nadzor

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Nikšić i Uprava za inspekcijske poslove (UIP) efikasno sprovode inspekcijski nadzor, posebno u implementaciji programa Evropa sad, saopštili su njihovi predstavnici.

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, sastao se direktorom UIP-a, Ilirom Harasanijem, njegovom pomoćnicom Anom Vujošević i glavnom tržišnom inspektorkom Marinom Radulović.

Harasani je, kako je saopšteno iz UIP-a, rekao da su pojačane kontrole na implementaciji programa Evropa sad, a u ugostiteljskim objektima sa posebnim akcentom na upotrebu duvanskih proizvoda, kao i na suzbijanju sive ekonomije.

„U cilju sprovođenja tih akcija Uprava ima odličnu saradnju sa Opštinom Nikšić“, kazao je Harasani.

Kovačević je istakao da je veoma značajna podrška sa državnog nivoa i da će lokalna uprava dati svoj doprinos u ostvarivanju svih aktivnosti koje se zajednički sprovode sa UIP-om.

Sekretar Sekretarijata za inspekcijski nadzor, Miloš Nikolić, naveo je da je veoma značajno što će se zajednički napraviti plan budućih aktivnosti, kako bi se posao obavljao što efikasnije.

Nikolić je sagovornike upoznao da su prihodi od boravišnih taksi bili tri puta veći nego u 2020. godini.

„S obzirom da je oblast turizma i ugostiteljstva široka i kompleksna, biće neophodno u narednom periodu da Sekretarijat angažuje dva turistička inspektora“, zaključio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...