fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Bar izmirila dug po osnovu reprograma

Opština Bar izmirila dug po osnovu reprograma

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar izmirila je sve obaveze po osnovu reprograma poreskog duga na ime poreza i doprinosa na zarade zaposlenih u toj lokalnoj upravi i preduzećima čiji je osnivač, koje su iznosile 6,3 miliona EUR.

Opština Bar je, kako su kazali njeni predstavnici, na taj način završila plaćanje duga po osnovu ugovora o reprogramu, koji je potpisan u maju 2015. godine sa Ministarstvom finansija.

“Opština Bar, koja je ugovor zaključila s najkraćim rokom od pet godina, prva je opština koja je izmirila obaveze i sada je bez dugovanja po tom osnovu”, rekli su njeni predstavnici.

Oni su objasnili da je dug Opštine za poreze i doprinose na zarade zaposlenih iznosio skoro 1,9 miliona EUR, a preduzeća Komunalne djelatnosti i Vodovod i kanalizacija 4,09 miliona, odnosno 334,19 hiljada EUR.

Ugovorom o reprogramu bilo je predviđeno da Opština izmiri ukupan iznos duga od 6,3 miliona EUR za pet godina, odnosno od jula 2015. do juna ove godine.

“Te obaveze stavljene su u vrh prioriteta Opštine i redovno su izmirivane, u mjesečnim anuitetima od potpisivanja do danas, pokazujući time veliku fiskalnu disciplinu, što je dovelo do ostvarenja konsolidacije opštinskih finansija”, rekli su iz barske Opštine.

Oni su dodali da je posljednja rata od 158,03 hiljade EUR izmirena danas, čime je Opština Bar okončala obaveze po osnovu reprograma poreskog duga.

Vlada je u februaru 2015. odobrila reprogram poreskog duga po osnovu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, na osnovu čega je Ministarstvo finansija sa 14 opština zaključilo ugovore o reprogramu.

Najčitanije