fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpozicioni poslanici da pomognu bivšim radnicima KAP-a

Opozicioni poslanici da pomognu bivšim radnicima KAP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Kombinata aluminijuma (KAP) pozvali su opozicione stranke i nezavisne poslanike da im pomognu da spriječe, kako su kazali, organizovanu nezakonitu pljačku građevinskog zemljišta.

Predstavnik penzionisanih radnika, Nikola Raković, kazao je agenciji Mina-business da su radnici građevinsko zemljište površine 4,21 hiljadu metara kvadratnih dobili od Opštine sa pravom korišćenja bez naknade plaćanja placa i komunalija.

Oni su plac, koji se nalazi na staroj Tuškoj pijaci, dobili za izgradnju zgrade sa 85 stanova.

“To je potvrđeno odlukom o prenosu prava korišćenja na građevinskom zemljištu Samostalnom sindikatu radnika KAP-a, u tom momentu legitimnom predstavniku radnika”, kazao je Raković.

On je dodao da Samostalni sindikat radnika KAP-a ne postoji od 2012. godine, jer tada nije ušao u dokazivanje reprezentativnosti po novom zakonu. Sindikat je, međutim, nastavio da neovlašćeno funkcionše, jer ga Ministarstvo rada i socijalnog staranja nije izbrisalo iz registra.

“Sindikat kao takav donosi odluke o izboru investitora i izvođača, promjeni projekta zgrade za 85 stanova na 70 stambenih jedinica i poslovne prostore, kao i raspodjeli stanova”, saopštio je Raković.

On je rekao da je izgradnja zgrade počela, dok je raspodjela stanova obavljena telefonskim pozivima.

“Mnogi radnici, sadašnji penzioneri sa 40 godina radnog staža, koji imaju pravo na stan, izuzeti su tim načinom raspodjele”, tvrdi Raković.

Bivši radnici KAP-a pozvali su opozicione poslanike da urade sve što je u njihovoj moći kako bi se donijela privremena mjera zabrane dalje gradnje i raspdjele stanova, sve dok se ne preispita status i legitimitet tog sindikata.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije