fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućiti da što više nezaposlenih dobije pomoć

Omogućiti da što više nezaposlenih dobije pomoć

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) apelovala je na nadležne da još jednom razmotre dodjelu pomoći od 50 EUR nezaposlenim osobama i učine sve što je moguće da što više njih dobije pomoć.

Potpredsjednik SNP-a, Dragan Ivanović, kazao je da bi, umjesto što je hiljadu građana uskraćeno za to davanje, bilo bolje da Zavod za zapošljavanje (ZZZ) sagleda na koje načine još može pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

“Nedavno je premijer Duško Marković, u okviru prvog seta mjera za prevazilaženje posledica pandemije koronavirusa, najavio da će svi nezaposleni u Crnoj Gori dobiti pomoć od 50 EUR. Radovanje nezaposlenih je kratko potrajalo jer se ubrzo pokazalo da neće svi primiti tu pomoć”, naveo je Ivanović u saopštenju.

On je saopštio da sada kruži informacija da će to primanje dobiti samo 17 hiljada nezaposlenih, iako ih je, prema evidenciji ZZZ-a, oko 40 hiljada, a samo u posljednja dva mjeseca taj broj je porastao za oko pet hiljada.

“Pomenuta pomoć bi onima koji nemaju nikakvih primanja bila od velikog značaja, ali čelnici ZZZ-a su to zanemarili želeći da državu izlože što manjem trošku”, dodao je Ivanović.

On je pitao nadležne organe zašto su dovodili građane u zabludu govoreći da će svi nezaposleni moći da dobiju pomoć, da bi malo poslije toga došli do zaključka da će hiljade građana ostati bez nje.

“Ne smijemo dozvoliti da hiljade građana ostanu na cjedilu dok pojedinci skidaju kajmak i zarađuju milione EUR u situaciji kada je sve stalo i kada se država nalazi na ivici provalije”, zaključio je Ivanović.

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...