fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOmogućena efikasnija naplata prihoda

Omogućena efikasnija naplata prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zakupcima morskog dobra su od ove godine pooštreni uslovi dostave garancija za zakup, minimum u visini ponuđene cijene, što obezbjeđuje efikasniju naplatu prihoda, saopštio je direktor Javno preduzeća za upravljanje Morskim dobrom, Predrag Jelušić.

Morsko dobro je prošle godine naplatilo 1,2 miliona EUR poreza od zakupa morskog dobra.

Iz Morskog dobra su saopštili da su sa predstavnicima Poreske uprave (PU) održali sastanak sa ciljem postizanja dogovora oko podrške te kompanije u realizaciji planiranih ciljeva PU za vrijeme pripreme i praćenja ovogodišnje turističke sezone.

Direktor PU, Miomir M. Mugoša, kazao je da je ta institucija pripremila analizu poslednjih pet turističkih sezona, kako bi imali bolju evidienciju stanja pri kontroli za vrijeme ljetnje sezone.

Jelušić je rekao da je Morsko dobro na raspolaganju za saradnju sa inspektorima poreske uprave.

On je naveo da će novine uvedene novim pravilnikom za uređena i izgrađena kupališta i u upravljanju objektima obalne infrastrukture dodatno uvesti red u poslovanje ugostiteljskih objekata i drugih preduzeća koja posluju na crnogorskom primorju.

Na sasatnku su donijeti određeni zaključci, između ostalih i da će Morsko dobro ugovorom obavezati zakupce da dostave dokaz da su upisani kod nadležnog poreskog orana.

“Morsko dobro će dostaviti PU ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta u cilju adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivana plovila”, kazali sui z Morkog dobra.

Prioritet zajedničkog djelovanja jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog, postupanja prema svim poreskim obveznicima.

Najčitanije