fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOhrabrujuće najave donošenja seta poreskih zakona

Ohrabrujuće najave donošenja seta poreskih zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najave iz Vlade o donošenju seta poreskih zakona kojima bi se povećao minimalni lični dohodak na 450 EUR, a privrednicima smanjila opterećenja na plate na nešto preko 20 odsto su ohrabrujuće, ocijenio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

On je kazao da u Građanskom pokretu URA vjeruju da su se resorni ministri dobro pripremili i dobili podršku međunarodnih ekonomskih institucija kako bi ovaj set mjera bio baziran na realnim osnovama.

„URA se od prvog dana formiranja Vlade zalagala za hrabre poteze koji jedino i suštinski mogu donijeti reforme. Građanke i građani Crne Gore moraju osjetiti boljitak izražen u većoj plati. Ovaj set mjera vraća vjeru u dostojanstven rad svim onima kojima je u protekle tri decenije bio uskraćen“, naveo je Đurović u saopštenju.

On je posebno istakao zdravstvene i prosvjetne radnike koji su, kako tvrdi, stub svakog društva, a kao takvi su bili zapstavljeni i marginalizovani što je za posljedicu imalo loše stanje u zdravstvu i školstvu.

„Baš kao i kod radnika, novi set mjera koji uključuje smanjenje opterećenja na plate je pozdravljen kod privrede, jer olakšava poslovanje i uvodi red. Privreda će u vrlo kratkom roku osjetiti benefite ovakvih mjera“, rekao je Đurović.

On je napomenuo i da je neophodno da inspekcijske službe budu rigorozne i uđu hrabro u borbu sa sivom i crnom ekonomijom, kako bi set mjera zaživio.

„Država Crna Gora vapi da bude uređena. Počelo se od odlučne borbe protiv šverca i kriminala. što je osnov i na šta su se naslonile i ove ekonomske i poreske reforme, a sve zajedno treba da bude garant boljeg života svih građanki i građana“, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije