fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdobrili subvencije za 3,45 hiljada preduzeća

Odobrili subvencije za 3,45 hiljada preduzeća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije, je u toku prve sedmice septembra, subvencije avgustovskih zarada odobrilo za 3,45 hiljada preduzeća sa 15 hiljada zaposlenih.

Kako se navodi na Twitter nalogu Ministarstva, u toku prve sedmice septembra obrađeno je 95 odsto od 3,62 hiljade primljenih zahtjeva.

“Ukupan iznos koji se odnosi na odobrene subvencije je 2,9 miliona EUR”, rekli su iz Ministarstva.

Prijave za subvencije avgustovskih zarada počele su od 1. septembra.

Program za subvencionisanje zarada, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije koronavirusa, počeo je da se realizuje 1. avgusta, za julske zarade, u okviru trećeg seta mjera podrške privredi.

Subvencije su omogućene zaposlenima u djelatnostima zatvorenim usljed naredbi Ministarstva zdravlja, u sektorima turizma, ugostiteljstva i javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, onima kojima je određena mjera karantina ili izolacije, kao i zaposlenima na plaćenom odsustvu zbog čuvanja djece mlađe od sedam godina.

Zahtjevi za subvencije se podnose elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD, posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU), https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac.

Najčitanije