fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdmah da počne elektronska evidencija u slobodnim zonama

Odmah da počne elektronska evidencija u slobodnim zonama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja naložilo je Upravi prihoda i carina da, do uvođenja kompleksnijeg softverskog rješenja, odmah počne sa elektronskim vođenjem evidencije u slobodnim carinskim zonama Luka Bar i Podgorica.

Resorni ministar Milojko Spajić sa saradnicima, održao je sastanak sa vršiocem dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandrom Damjanovićem i njenim predstavnicima, kako bi razgovarali o uvođenju elektronskog sistema za evidenciju robe koja se nalazi u slobodnim zonama.

„Neophodno je da državni organi, u prvom redu Uprava prihoda i carina i Vlada, u svakom trenutku imaju uvid u promet robe u slobodnim zonama, a sve u skladu sa važećim zakonskim propisima“, naveo je Spajić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, poručio da su Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou i Vlada u cjelini odlučni i istrajni u borbi protiv sive ekonomije.

„Zbog toga je neophodno da Uprava prihoda i carina odmah počne elektronsko vođenje precizne evidencije prometa svih roba“, rekao je Spajić.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, u više navrata, insistirao na uvođenju elektronske evidencije prometa robe u slobodnim zonama, što ni nakon više mjeseci nije učinjeno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...