fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlična naplata boravišne takse

Odlična naplata boravišne takse

Budva, (MINA-BUSINESS) – Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva naplatila je do početka jula 1,97 miliona EUR na ime boravišne takse, što je gotovo 200 hiljada EUR više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Sekretar za finansije i direktor Uprave za naplatu javnih prihoda, Petar Odžić, naveo je za Primorske novine da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.

„Od ukupno naplaćenog iznosa 980,91 hiljadu EUR odnosi se na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 1,89 miliona EUR, od čega se 925,65 hiljada EUR odnosi na građane“, kazao je Odžić.

On je dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve.

Odžić je podsjetio da će od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora, ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.

„Planiramo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, rekao je Odžić.

On je naveo da je cijena boravišne takse ostala nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele TO Budva i NTO.

TO Budva, kako se dodaje, dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3,5 miliona EUR.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...