fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbrana tvrdi da je optužnica neosnovana

Odbrana tvrdi da je optužnica neosnovana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na teret biznismena Duška Kneževića potpuno neosnovano se stavlja podstrekavanje na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, saopštili su njegovi branioci povodom potvrđivanja optužnice u predmetu Aerodromi.

Advokat Kneževića, Zdravko Đukanović, kazao je da je apsolutna neistina da je prisvojen novac Aerodroma Crne Gore.

„Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici je bez ikakvog pravnog osnova potvrdilo optužnicu prema kojoj su Aerodromi Crne Gore oštećeni za oko tri miliona EUR. U optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ne postoji nijedan dokaz za tu tvrdnju“, rekao je Đukanović.

On je podsjetio da je odbrana više puta tražila da se u skladu sa važećim konvencijama i protokolima Knežević sasluša putem video konferencije, ali da ga je Tužilaštvo, iz sebi poznatih razloga, pozivalo preko adrese u Mojanovićima.

„SDT dakle, nije želio da se u ovom predmetu utvrdi materijalna istina. Naprotiv, SDT, umjesto da utvrđuje istinu, Kneževiću upućuje pozive za predmet Aerodrom na adresu za koju zna da njoj ne živi“, kazao je Đukanović.

On naveo da je riječ o kući u kojoj Knežević ne boravi već dvije godine.

„To je kuća koja je obijena, za koju je Opštinski državni tužilac u Podgorici, po prijavi specijalnog policijskog tima i branioca Kneževića, naložio da se obavi uviđaj zbog izvršenog krivičnog djela, ali je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nezakonito naložio da se prekine uviđaj i da se pretresa obijena kuća“, saopštio je Đukanović.

Pretres obijene kuće je, prema njegovim riječima, počeo i obavljen je noću, što zakon izričito zabranjuje. Zapisnik o pretresu, kako tvrdi, nikada nije dostavljen braniocu Kneževića, koji je odbio da prisustvuje toj nezakonitoj radnji.

„U konkretnom slučaju Viši sud u Podgorici je u predmetu Aerodrom morao da obustavi krivični postupak, jer je optužnica zasnovana na nezakonitim dokazima. U sudskom postupku poslije te nezakonito potvrđene optužnice odbrana će dokazati da nije bilo nikakvih nedozvoljenih radnji Kneževića, kao što će se dokazati i za Kneževićeve saradnike“, kazao je Đukanović.

On je poručio da će odbrana nastaviti da ukazuje na sve zloupotrebe i nezakonitosti koje SDT preduzima kako bi napravilo pokriće za nezakonito oduzimanje imovine i očigledan politički progon Kneževića.

Najčitanije