fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbor direktora danas o ostavci Tajića

Odbor direktora danas o ostavci Tajića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Barske plovidbe odlučiće danas o ostavci izvršnog direktora Zorana Tajića, nezvanično saznaje Pobjeda.

Tajić je u utorak podnio ostavku, nakon nešto više od četiri mjeseca na toj funkciji. Navodni razlog ostavke je javna polemika sa manjinskim akcionarima o nepovoljnim ugovorima o zakupu brodova sa kompanijom Sea Pioneer.

Tajić je na mjesto direktora došao iz Port of Adria, kao kadar Pokreta za promjene (PZP), a na ostavku navelo ga je, navodno, i to što nema podršku resornog Ministarstva kapitalnih investicija, prenosi Pobjeda.

Prethodno je ostavku dao i predstavnik manjinskih akcionara u bordu Aleksandar Jovović, nezadovoljan načinom na koji novo rukovodstvo rukovodi kompanijom.

Jovović je posebno kritikovao to što se ne raskidaju ugovori sa Sea Pioneerom, iako ta kompanija ne izmiruje na vrijeme obaveze prema Barskoj plovidbi. Manjinski akcionari tvrde da su cijene najma brodova Bar i Budva znatno manje od tržišnih, kao i to što se ne smanjuje broj zaposlenih.

Barska plovidba je sama izmirila kamate na zajam kineske Eksim banke za nabavku oba broda, ali bez pomoći Vlade ne mogu da vraćaju rate za glavnicu, koje su na godišnjem nivou četiri miliona EUR.

Prethodno je Ministarstvo kapitalnih investicija predalo Specijalnom državnom tužilaštvu dokumentaciju o odlukama ranije uprave Barske plovidbe vezanih za ugovore sa Sea Pioneerom.

Država ima 51,4 odsto vlasništva Barske plovidbe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije