fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdbačen zahtjev Uniproma

Odbačen zahtjev Uniproma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sutkinja Milica Popović odbacila je zahtjev zastupnice Uniproma Vesne Vulević da se u sporu protiv Kombinata aluminijuma (KAP) sprovede geodetsko vještačenje kako bi se tačno utvrdile uzurpirane parcele koje je potrebno osloboditi od lica i stvari.

Ona smatra da su ta pitanja nesporno utvrđena u postupku koji se vodi zbog neispunjenja kupoprodajnog ugovora, piše Pobjeda.

Takođe je odbila i predlog da vještaci Instituta zaštite na radu utvrde koje dozvole nedostaju Unipromu.

Protiv tog predloga bili su i zastupnica KAP-a Snežana Jović i zastupnik Šaste univerzal Andrej Jelenković, kojem je dozvoljeno da bude umješač tuženog.

Jović za uzurpiranost djelova imovine optužuje Uniprom, ukazujući da su propustili da se umiješaju u postupak koji je KAP pokrenuo kako bi raščistio parcele, imajući u vidu da prodajom i predajom stvari nijesu više bili aktivno legitimisani da sami vode spor.

Jelenković je ukazao da je imovina kupljena u viđenom stanju, tvrdeći da Uniprom nije ispunio ugovornu obavezu, jer nijesu platili ugovorenu cijenu.

U završnim riječima, Vulević je tražila da se KAP obaveže da u roku od 30 dana od pravosnažnosti presude ispuni preostale ugovorne obaveze, dok su Jović i Jelenković tražili da se tužbeni zahtjev odbije kao neosnovan.

Odluka bi trebalo da bude donijeta do kraja jula, ali s obzirom n odmore u sudovima, biće poznata tek na jesen.

Uniprom je tužbom tražio da mu se predaju upotrebne dozvole i imovina bez tereta, te da se obezbijede podsticajne mjere za ulaganje investitora u biznis zonu, koje podrazumijevaju da se na 30 godina oslobodi plaćanja poreskih, komunalnih i ekoloških naknada.

Najčitanije