fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd jula niže cijene telefonskih poziva

Od jula niže cijene telefonskih poziva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijene telefonskih poziva iz fiksne mreže Crnogorskog Telekoma prema mobilnim mrežama u Crnoj Gori biće od 1. jula niže deset odsto, dok će prema drugim fiksnim mrežama biti snižene pet odsto.

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) je, na osnovu rezultata troškovnog modela, naložila Crnogorskom Telekomu da od jula za telefonske pozive prema mobilnim mrežama u Crnoj Gori u periodu jakog saobraćaja primjeni cijenu 4,74 centa za minut, a u periodu slabog saobraćaja 3,21 cent za minut.

EKIP je telekomunikacionoj kompaniji naložio i da za telefonske pozive prema ostalim fiksnim mrežama u Crnoj Gori primjeni cijenu 3,65 centi za minut.

„EKIP je istim rješenjem naložio Crnogorskom Telekomu da snizi veleprodajne cijene mjesečne pretplate za ADSL pakete deset odsto“, navodi se u saopštenju regulatora.

EKIP je donio i rješenja kojim je Crnogorskom Telekomu, Telenoru i M:telu naložio da snize veleprodajne cijene usluge završavanja poziva u sopstvenoj mobilnoj telefonskoj mreži 11,8 odsto.

Donijeta su i rješenja o sniženju cijene Crnogorskog Telekoma, Telenora, M:tela i Telemacha za veleprodajnu uslugu završavanja poziva u sopstvenoj fiksnoj telefonskoj mreži od 15,5 odsto.

„Rješenja o sniženju cijena elektronskih komunikacionih usluga EKIP je donio nakon sprovedenog postupka analize relevantnih tržišta, proglašenja operatora sa značajnom snagom na analiziranim relevantnim tržištima i prihvatanja rezultata troškovnih modela operatora“, navodi se u saopštenju.

Iz EKIP-a su kazali da se sniženjem cijena veleprodajnih usluga stvaraju uslovi za sniženja cijena na maloprodajnom nivou i povećanje ekonomske dostupnosti elektronskih komunikacionih usluga.

Najčitanije