fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd danas u upotrebi javna punionica za električne automobile

Od danas u upotrebi javna punionica za električne automobile

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Javna punionica za električne automobile u Ulici Vuka Karadžića danas je predata na upotrebu građanima i posjetiocima Podgorice.

“To je peto po redu javno parkiralište u Podgorci sa dostupnom instalacijom ovog tipa koja pruža mogućnost svim korisnicima električnih automobila da koriste punionicu, a u prvoj godini punjenje e-automobila biće besplatno”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Taj projekat je realizovan po osnovu ugovora o donaciji sa firmom Venntour (Tesla Club Montenegro) koji su obezbijedili punjač za vozila na električni pogon.

“Podgorica je prošle godine dobila prvu punionicu za električne automobile koja je postavljena na uglu Vučedolske i Njegoševe ulice, kroz partnerstvo UNDP-a, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Glavnog grada, a nakon toga i duplu punionicu u etažnoj garaži iza zgrade Maša”, kazali su iz PG Biroa.

Na taj način Glavni grad je nastavio da razvija koncept pametnog grada, svjestan da je upotreba električnih vozila poželjna imajući u vidu da oni nude brojne prednosti – manje zagađenje, smanjenje emisije CO2, smanjenje nivoa buke, povećanje energetske efikasnosti i nezavisnost od fosilnih goriva.

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...