fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd aprila udvostručeno korišćenje online bankarstva Erste banke

Od aprila udvostručeno korišćenje online bankarstva Erste banke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka produžava akciju povoljnosti za nove korisnike servisa online bankarstva, tako da će klijenti građani koji ugovore usluge NetBankinga i mBankinga do 31. decembra ove godine, biti oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade.

Iz banke je saopšteno da je interesovanje klijenata i korišćenje servisa online bankarstva znatno poraslo od sredine marta, kada je Erste banka za građane obezbijedila dodatne povoljnosti, a sve u skladu s preporukama građanima da u cilju zaštite zdravlja izbjegavaju gužve i da što više koriste elektronske servise.

Direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci, Bojan Burić, kazao je da je od početka godine do kraja avgusta, broj aktivnih korisnika elektronskog bankarstva NetBanking porastao je 16,8 odsto, dok je broj aktivnih korisnika mobilnog bankarstva mBanking povećan 24,1 odsto.

“Aktuelna situacija je zasigurno uticala na masovnije korišćenje elektronskih servisa i kod već postojećih korisnika, što potvrđuje podatak da je od aprila ove godine udvostručen broj plaćanja koje klijenti obavljaju van filijale. Trenutno, građani svaki treći nalog realizuju elektronskim servisima. Očekivano, najveći rast je zabilježen kod mobilnog bankarstva mBanking“, rekao je Burić.

Putem elektronskih servisa NetBanking i mBanking klijenti mogu obavljati plaćanja uz provizije koje su niže u odnosu na one na blagajni, dobiti uvid u stanje na svim računima u banci i ugovoriti trajni nalog, nalog direktnog zaduženja.

“Za efikasniji proces otvaranja računa i aktivacije ovih servisa preporučujemo mogućnost online zakazivanja sastanka u filijali putem internet stranice Erste banke”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije