fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOd aprila letovi iz Helsinkija

Od aprila letovi iz Helsinkija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poznata norveška low cost avio-kompanija Norwegian Air Shuttle uvešće tokom predstojeće ljetnje IATA sezone još jednu liniju iz Skandinavije za Crnu Goru.

Riječ je o novoj liniji Helsinki-Tivat-Helsinki na kojoj će avioni Norwegiana letjeti jednom sedmično, svakog utorka počevši od 16. aprila. Iz glavnog grada Finske za Tivat Norwegian će saobraćati avionima tipa boeing B 737-800, pišu Vijesti.

Pored te, Norwegian će tokom predstojeće ljetnje sezone za Tivat saobraćati i iz Osla, jer sezonska linija za glavni grad Norveške sa tivatskog aerodroma funkcioniše već par godina.

Na tivatski aerodrom od 13. aprila slijetaće i najveći i najjači avioprevoznik u Evropi njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa. Avioni te kompanije dva puta sedmično će letjeti iz Njemačke za Tivat i to subotom iz Minhena, a nedjeljom iz Frankfurta.

Lufthansa je stavila u prodaju karte za svoje nove linije iz Njemačke prema Crnoj Gori, a na kojima će saobraćati avioni tipa auirbus A-319.

Dolazak Lufthanse koja je jedan od najjaćih takozvanih legacy carierra na svijetu u Crnu Goru od izuzetnog je značaja za preduzeće Aerodromi Crne Gore i turističku privredu.

Aerodromi Crne Gore su prošlog ljeta uspjeli da na aerodrom Tivat dovedu članicu Lufthansa grupe, belgijsku nacionalnu kompaniju Brussels Airlines, a sada i njenog prestižnog njemačkog princioala.

Najčitanije