fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeOčekuju veliko interesovanje stranih investitora

Očekuju veliko interesovanje stranih investitora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada očekuje veliko interesovanje stranih kompanija u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, kao i nastavka izgradnje autoputa Bar-Boljare, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je, na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, kazao da su projekti na čijoj realizaciji se radi kapitalni i razvojni u svakom pogledu, zbog čega očekuje veliko interesovanje stranih kompanija.

„Dobrodošle su sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za tako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su uslugom i cijenama konkurentne na međunarodnom tržištu“, rekao je Nurković.

Ozan je saopštila da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, i dodala da vjeruje u kvalitet kompanija iz Turske koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona i šire.

Na sastanku je ocijenjeno i da je interes Crne Gore da se na transparentan način i u fer uslovima odaberu najbolji partneri za projekte koji slijede.

Iz Ministarstva su kazali da je današnji sastanak bio prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Nurković je učesnike sastanka informisao o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade na nacionalnom nivou.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...