fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju da će poslodavci poštovati zakon

Očekuju da će poslodavci poštovati zakon

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindikata (USSCG) očekuje da će veliki broj poslodavaca primijeniti odredbe zakona koje se odnose na uvođenje neradne nedjelje u trgovini i da će olakšati rad inspekcija da utvrde eventualne nepravilnosti koje će se sigurno javljati u praksi.

Savjetnica za pravna pitanja u USSCG, Ivana Mihajlović, kazala je agenciji Mina-business da je veliki broj poslodavaca podržao Vladin Predlog izmena i dopuna zakona o unutrašnjoj trgovini i inicirao ga prema Ministarstvu ekonomije.

“To mi daje za pravo da vjerujem da će ga primijeniti u praksi, kada su ga već podržali, i da će olakšati rad inspekcijskih organa da utvrde eventualne nepravilnosti koje će se javljati u praksi”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da se USSCG zalaže za svaku inicijativu i izmjenu zakona koja dodatno može da unaprijedi položaj zaposlenih na tržištu rada u Crnoj Gori.

“U konkretnom slučaju posebno nam je drago ako to može doprinijeti boljoj zaštiti zaposlenih u trgovini, s obzirom na to da znamo da su radna prava najugroženija upravo u sektoru trgovine, građevinarstva i ugostiteljstva”, saopštila je Mihajlović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije