fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuju brzu stabilizaciju poslovanja

Očekuju brzu stabilizaciju poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Epidemiološke mjere imaće uticaj na dodatni pad prometa u ugostiteljstvu, saopštio je predsjednik Udruženja turizma i ugostitelja Crne Gore, Ranko Jovović i dodao da očekuje da bi se poslovanje brzo moglo stabilizovati.

On je kazao da ih raduje početak rada ugostiteljskih objekata.

“To je prva faza normalizacije našeg poslovanja. Svjesni smo činjenice da ćemo još izvjestan period biti okrenuti isključivo domaćim gostima i da će epidemiološke mjere imati uticaj na dodatan pad prometa. Ipak, upravo su te mjere dovele do stabilizacije zdravstvene situacije i činjenice da smo na pragu toga da uskoro budemo korona free destinacija”, rekao je Jovović za Dnevne novine.

Ugostitelji su, kako je dodao, priveli kraju posljednje pripreme, pa će spremno danas dočekati prve goste.

“Nadam se da ćemo se svi dalje pridržavati preporuka zdravstvenih radnika kako bi održali povoljnu zdravstvenu situaciju i time privukli što više turista kada se otvore granice, odnosno kada se stabilizuje epidemioloska situacija u zemljama okruženja i Evrope”, naveo je Jovović.

On je dodao da turistički radnici već koriste olakšice koje su omogućene kroz prva dva paketa Vladinih ekonomskih mjera.

“Očekuje nas uskoro i treći paket koji će biti fokusiran na turizam. Shodno tome, vjerujem da ćemo uspjeti da relativno brzo stabilizujemo poslovanje u datim okolnostima, pa da se u budućnosti vratimo i na stope rasta koje smo bilježili do ove godine”, ocijenio je Jovović.

Ugostitelji, shodno preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti moraju da se pridržavaju određenih mjera. Svi zaposleni u ugostiteljskom objektu moraju nositi maske. Za stolom mogu biti maksimalno četiri osobe, osim kada je u pitanju porodica”, objasnio je Jovović.

Među stolovima, kako je naveo, minimalno mora biti dva metra razmaka ili paravan. Takođe, neophodna je dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu.

“U ugostiteljskom objektu ne smije biti samoposluživanja, kao ni zadržavanja i stajanja za šankom”, zaključio je Jovović.

Najčitanije