fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavili brošuru o Programu za unapređenje konkurentnosti privrede

Objavili brošuru o Programu za unapređenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je, u svrhu što boljeg i efikasnijeg informisanja javnosti, brošuru o Programu za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu, za čiju realizaciju je Vlada opredijelila tri miliona EUR.

Iz Ministarstva su rekli da su pripremili kratku brošuru o samom Programu i programskim linijama, kao i o načinu podnošenja dokumentacije za javni poziv i ostalim detaljima.

“Program za unapređenje konkurentnosti privrede za ovu godinu, koje će implementirati Ministarstvo ekonomskog razvoja, ima za cilj podsticanje razvoja postojećih procesa, proizvoda i usluga, u cilju jačanja konkurentnosti i izvoznog potencijala mikro, malih i srednjih preduzeća kroz unapređenje produktivnosti i profitabilnosti uz zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta”, navodi se u saopštenju.

Za realizaciju tog Programa Vlada je opredijelila iznos od tri miliona EUR.

“Programom je predviđeno sprovođenje ukupno sedam programskih linija, od kojih se pet odnosi na finansijske podrške i dvije na nefinansijske, čijom realizacijom će se omogućiti jačanje izvoznog potencijala i poboljšanje konkurentnosti proizvoda i usluga”, kazali su iz Ministarstva.

Posebna pažnja je, kako se dodaje, posvećena podsticanju razvoja preduzetništva mladih, žena i zanatlija kao posebno „ranjivih“ ciljnih grupa, kako kroz posebnu programsku liniju, tako i kroz Program u cjelini, kao bitnih segmenata na kojima počiva razvoj dinamične, inovativne i izvozno orjentisane privrede.

Ministarstvo je objavilo javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentosti privrede za ovu godinu, kojim poziva domaća mikro, mala i srednja preduzeća, postojeće i potencijalne preduzetnike, kao i zanatlije, da se prijave za učešće u postupku dodjele sredstava.

Krajnji rok za dostavljanje prijava preduzeća je 1. oktobar, a kompletne dokumentacije 1. novembar.

Podnošenje aplikacija obavlja se isključivo elektronskim putem, a link za pristup platformi nalazi se na adresi: https://www.subvencije.me/ords/f?p=109.

Brošura je dostupna na linku https://www.gov.me/dokumenta/99c3e92a-dbf9-4955-b191-b5413901b881

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu