fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObezbijediti trajno napajanje svih potrošača

Obezbijediti trajno napajanje svih potrošača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Crnoj Gori je potrebno da se obezbijedi sigurno i trajno napajanje svih potrošača, bez izuzetka, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić na sastanku sa predstavnicima svih energetskih subjekata.

„U ovako teškoj situaciji u kojoj se našao cijeli svijet moramo biti 24 sata na usluzi našim građanima“, rekla je Sekulić na sastanku organizovanom povodom situacije koja je pogodila cijeli svijet i Crnu Goru, kao i u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa.

Sekulić je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, kazala da su apsolutni prioritet sve zdravstvene ustanove, posebno za objekte koje je Vlada odredila za sprovođenje mjera karantina i to prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja.

Sekulić je zadužila sve energetske kompanije da prate i redovno izvještavaju Ministarstvo o stanju u sistemu, kao i da zaštite svoje radnike u skladu sa važećim preporukama.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici telekomunikacionih subjekata, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje su preduzeća u tim sektorima preduzela kako bi obezbjedila kontinuitet pružanja usluga građanima, bez obzira na okolnosti.

Sekulić je telekomunikacionim operatorima zahvalila na potvrđenoj društvenoj odgovornosti u ovoj situaciji koja se ogleda u podršci naporima Vlade da građanima obezbijedi pravovremeno i tačno informisanje, kao i u brojnim dodatnim uslugama koje su besplatno stavili na raspolaganje svojim korisnicima u ovom periodu.

Sagovornici su ocijenili da je potrebno da zajedno prate razvoj situacije, sinhronizovano djeluju i udvostruče pažnju i napore.

„Od načina na koji ćemo se odnijeti prema trenutno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zavisi i njeno dalje razvijanje, odnosno sprječavanje neželjenih posljedica“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije