fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNurković: Ne licitirati sa rokom završetka auto-puta

Nurković: Ne licitirati sa rokom završetka auto-puta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prvobitni rok za završetak dionice Smokovac – Mateševo auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar naredne godine, ali do tada je još dug vremenski period da bi se licitiralo sa danima završetka projekta, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković.

On je, odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Miloša Nikolića, kazao da se, kada je u pitanju auto-put, od početka insistira na kvalitetu, bezbjednosti, dugotrajnosti i pune funkcionalnosti radova i da to ostaje i dalje imperativ Vlade kao investitora.

„Kako više nije upitno da li će se prioritetna dionica završiti, Vlada fokus pažnje pomjera prema stvaranju preduslova za početak realizacije ostalih dionica autoputa prioritetno od Mateševa do Andrijevice, što je i logičan nastavak tekuće investicije“, kazao je Nurković.

On je pozvao sve zainteresovane subjekte da ispolje svoja interesovanja i predlože svoje uslove i modele za realizaciju ostalih dionica na principima prvatno-javnog partnerstva.

„U toj utakmici neće biti povlašćenih igrača, a cijena i rokovi i kvalitet rada iskustvo i referentnost će biti jedine preporuke koje ćemo cijeniti kao investitor“, zaključio je Nurković.

Najčitanije