fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeNude deset miliona za Institut i skoro 28 miliona investicija

Nude deset miliona za Institut i skoro 28 miliona investicija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konzorcijum češke kompanije Philibert i hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, ponudio je deset miliona EUR za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta “Simo Milošević” u Igalu i 27,94 miliona EUR investicija na postojećim objektima.

Izvršni direktor HTP Vile Oliva, Petar Rakčević, kazao je da se od ukupnih investicija, na rekonstrukciju i adaptaciju odnosi 22 miliona EUR, medicinsku opremu pet miliona EUR i oko 944 hiljade EUR za trening osoblja.

“To znači dovođenje prve i druge faze na četiri zvjezdice i Titove vile na pet zvjezdica. Sve investicije je neophodno uraditi u roku od pet godina, pri čemu bi se u prve dvije godine investiralo u drugu fazu, koja je glavni objekat i Titovu vilu, a onda u prvu fazu”, rekao je Petar Rakčević na konferenciji za novinare.

On je, nakon otvaranja ponuda na tenderu za kupovinu akcija Instituta, kazao da bi se radilo etapno, neprekidajući kontinuitet rada.

“Naš parter je svjestan obaveza prema zaposlenima i kao sastavni dio data je izjava da će se poštovati granski, opšti kolektivni ugovori koji su potpisani i važe u skladu sa zakonima u Crnoj Gori”, naveo je Petar Rakčević.

Žarko Rakčević kazao je da će osnovni biznis biti zdravstveni turizam, pri čemu će se nastaviti program prema Fondu zdravstva.

“Naši partneri su takođe pokazali razumijevanje i za namjenu Titove vile i imaju puno poštovanje prema tom kulturnom nasljeđu”, saopštio je Žarko Rakčević.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije