fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTOCG na virtuelnom sajmu u Rumuniji

NTOCG na virtuelnom sajmu u Rumuniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) učestvuje prvi put na međunarodnoj turističkoj berzi – Romanian Tourism Fair u Rumuniji, koja je počela danas u virtuelnom formatu.

Iz NTO-a su kazali da taj sajam turizma okuplja veliki broj turističkih agencija, turoperatora, destinacija, kao i ostalih učesnika turističke industrije.

Sajam se, usljed aktuelne pandemije koronavirusa, prvi put održava u potpunosti virtuelno, na posebno kreiranoj platformi.

„Cilj učešća na sajmu je uspostavljanje kontakata sa medijima i turoperatorima iz Rumunije, kao i privlačenje rumunskih turista, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i saobraćajnu povezanost, što će, s obzirom na sprovedena istraživanja, biti odlučujući faktori prilikom izbora destinacije u doba pandemijskih i post-pandemijskih putovanja“, rekli su iz NTO-a.

Na sajmu, koji traje do nedjelje, učestvuje veliki broj izlagača, kako iz Rumunije, tako i internacionalnih.

Neki od učesnika su nacionalne turističke organizacije Grčke, Tunisa, Turske, Ministarstvo turizma Bugarske, kao i agencije Balkan Holidays, Elfy Tours i Bella Travel.

„U okviru virtuelnog štanda NTO-a, turističku ponudu predstavlja turistička agencija Talas M“, dodaje se u saopštenju.

Virtuelni štand NTO-a je, prvog dana sajma, imao preko 200 posjetilaca, koji su pokazali interesovanje za ponudu destinacije.

Iz NTO-a su naveli da je Crnu Goru tokom 2019. godine posjetilo 27,73 hiljade turista iz Rumunije koji su ostvarili 99,73 hiljade noćenja.

Najčitanije