fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO učestvuje na poslovnoj B2B radionici

NTO učestvuje na poslovnoj B2B radionici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja turističku ponudu Crne Gore na online B2B poslovnoj radionici Relauch 22, koju organizuje Udruženje evropskih turoperatora (ETOA).

Događaj je okupio oko 250 turističkih agenata iz zemalja Evropske unije (EU), Japana, Južne Afrike, Kanade, Kine, Australije i Nigerije.

Predstavnici NTO održali su sastanke sa 18 evropskih i svjetskih truoperatora, među kojima su bili agenti turoperatora Marco Polo Reisen München, Guangzhou Joytour International Travel Service Co, Yanir Tailor Tours, Tourama Voyages International, ACIS/AIFS UK Ltd, Kuoni Tumlare by JTB, CTS Horizons, Niki Global Incoming, kao i sa američkim turoperatorom specijalizovanim za luksuzna putovanja Artisans of Leisure, koji je magazin Travel+Leisure proglasio za jedan od najboljih svjetskih turoperatora.

“Imajući u vidu da većina pomenutih turoperatora nema Crnu Goru u svojim programima bila je ovo odlična prilika da se upoznaju sa turističkom ponudom destinacije, kao i da se ostvari neki vid saradnje”, navodi se u saopštenju NTO.

Predstavnik turoperatora Niki Global Incoming, Nizar Nasir, rekao je da im je Crna Gora veoma zanimljiva kao MICE destinacija, te da smatraju da ima veliki potencijal u ovom segmentu.

“Planiramo da u maju naredne godine krenemo sa organizacijom “incentive” putovanja i dovođenjem većih organizovanih grupa turista u Crnu Goru”, kazao je Nasir.

Vlasnik izraelskog turoperatora Yanir Tailor Tours, Yanir Horowitz, koji je već imao prilike da posjeti našu zemlju rekao je da je Crna Gora veoma zanimljiva destinacija i da žele da prikažu turistima njenu jedinstvenost, kulturu i gastronomiju.

Agent turoperatora Marco Polo Reisen München, Birgita Spee, navela je da taj turoperator u svojoj ponudi već ima organizovana grupna putovanja za Crnu Goru, te da su zainteresovani za kreiranje programa za individualna putovanja za sledeću sezonu.

Udruženje evropskih turoperatora (ETOA), koje je organizator događaja Relauch 22, je neprofitno udruženje koje, pored turoperatora, okuplja i evropske turističke organizacije, hotele, turističke atrakcije i druge kompanije koje pružaju usluge u oblasti turizma, od gobalnih brendova do nezavisnih lokalnih biznisa.

Udruženje broji 1,2 hiljade članova iz 63 zemlje. Glavni cilj udruženja je bolji turizam u Evropi, kroz rad sa kreatorima politika kako bi se obezbijedilo održivo poslovno okruženje i Evropa ostala konkurentna i privlačna za posjetioce i rezidente.

Takođe, ETOA nudi platformu za umrežavanje kroz organizaciju B2B radionica širom Evrope i u Kini, a tokom radionica na godišnjem nivou se održi preko 46 hiljada sastanaka. Imaju kancelarije u Briselu i Londonu i predstavništva u Španiji, Francuskoj i Italiji.

Najznačajniji događaj koji udruženje organizuje je The Global European Marketplace, koji je održan uoči sajma u Londonu, dok poslovna B2B radionica Relauch 22, na kojoj je ove godine učestvovala NTO, predstavlja virtuelnu formu tog događaja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...