fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO kroz EU projekat počela raspodjelu solarnih panela za katune

NTO kroz EU projekat počela raspodjelu solarnih panela za katune

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije, počela je raspodjelu solarnih panela za katune u okviru EU projekta prekogranične saradnje pod nazivom Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Iz NTO-a je saopšteno da je planirana dodjela ukupno 60 solarnih panela od čega 45 solarnih sistema manje snage, za punjenje telefona, sijalica, radio i TV, kao i 15 solarnih sistema veće snage za punjenje telefona, sijalica, radio, TV i frižidera, ukupne vrijednosti oko 57 hiljada EUR.

„Riječ je o projektu u kom je vodeći partner NTO i koji ima za cilj unapređenje kvaliteta i diverzifikaciju turističke ponude bazirane na prirodnom i kulturnom nasljeđu prekograničnog područja“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su kazali da je, kao jedna od mjera projekta, podrška katunima kroz dodjelu solarnih sistema čime će se unaprijediti uslovi za život, poljoprivrednu proizvodnju i pružanje turističkih usluga u katunima.

„U okviru projekta NTO i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije su na osnovu javnog poziva donijeli odluku o dodjeli solarnih panela katunima sa područja planine Bjelasice, iz opština Berane, Bijelo Polje, Kolašin i Mojkovac, koja ispunjavaju kriterijume predviđene javnim pozivom“, rekli su iz NTO-a.

Najčitanije