fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNPCG na sajmu u Ljubljani

NPCG na sajmu u Ljubljani

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) će, u cilju promocije turističke ponude zasnovane na prirodi i aktivnom odmoru, učestvovati na internacionalnom Alpe-Adria sajmu, koji danas počinje u Ljubljani.

Direktor NPCG, Elvir Klica, kazao je da se, nakon zajedničkog sajamskog nastupa sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) u Beču i Štutgartu, nastavlja promocija turističke ponude svih pet nacionalnih parkova Crne Gore, posebno aktivnog odmora baziranog na turizmu.

“Izvornost i ljepota zaštićene crnogorske prirode uz raznovrsnu turističku ponudu, jedan su od glavnih motiva posjete Crnoj Gori”, rekao je Klica.

Prema njegovim riječima, stanovnici Slovenije i regiona oduvijek su bili prepoznati kao ljubitelji prirode, planinarenja i pješačenja netaknutim predjelima, tako da će prirodne ljepote parkova i raznovrsna turistička ponuda uključujući rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, planinarenje, pješačenje edukativnim i pješačkim stazama, kampovanje, posjeta Mauzoleju na Lovćenu i upoznavanje sa značajnim kulturno-istorijskim znamenitostima, odnosno boravak u prirodi, susreti sa gostoljubivim mještanima i degustacija domaće tradicionalne hrane, biti više nego interesantni posjetiocima sajma i da će, već ovu ljetnju sezonu, planirati da dio svog ljetnjeg odmora provedu u Crnoj Gori.

Sajam u Ljubljani, koji će pod sloganom Skoči na prirodu trajati do subote, namijenjen je prije svega putnicima, sportistima, alpinistima, planinarima, aktivnim rekreativcima, ljubiteljima džoginga, biciklistima, zavisnicima od adrenalina u prirodi, ali i ljubiteljima kampovanja i karavaninga.

Aktivni odmor u prirodi na sajmu će predstaviti mnoge organizacije iz Slovenije, regiona i drugih zemalja Evrope, a na njemu će tradicionalno biti dodijeljena Jakobova nagrada za kvalitet i izvrsnost u alpsko-jadranskom regionu.

NPCG prošle godine su zabilježili rast broja posjetilaca od 30 odsto na oko 450 hiljada u odnosu na 2017. godinu. NPCG su u saradnji sa NTO u proteklom periodu učestvovali na najznačajnijim međunarodnim turističkim sajmovima kao što su Berlin, Minhen, Beč i Štutgart, tokom kojih je predstavljena turistička ponuda zasnovana na aktivnom turizmu.

“Ono što je prošle godine dodatno unaprijedilo promociju prirodnih i kulturnih vrijednosti i raznovrsne turističke ponude, bilo je osmišljavanje mobilne aplikacije i veb platforme koje na interaktivan način prezentuju brojne atrakcije zaštićenih područja, kao i novi vizuelni identitet NPCG, koji predstavlja nacionalne parkove kao svojevrstan brend Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije