fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNP Biogradska gora otvoren za posjetioce

NP Biogradska gora otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni park Biogradska gora od danas je otvoren za posjetioce, čime je i zvanično počela ovogodišnja turistička sezona.

Direktorica Nacionalnih parkova (NPCG), Jelena Kljajević, kazala je da očekuju dobru turističku sezonu i veliki broj domaćih, ali i gostiju iz regiona.

„Nade da će sezona biti dobra potkrepljuju i jučerašnje gužve na graničnom prelazu Dobrakovo, kao i dobre najave“, rekla je Kljajević.

Kljajević očekuje i dobru posjetu domaćih turista, prenosi agencija CGNews.

Ona je kazala da je uvjerena da bi i danas na otvaranju bio već broj posjetilaca da nije aktuelne zabrane međugradskog saobraćaja vikendom.

„Očekujem da će Ministarstvo zdravlja imati više senzibiliteta kada je riječ o mjerama, jer je građanima, nakon jedne teške godine neophodan jedan vid rekreacije i uživanja koji im nude Nacionalni parkovi Crne Gore“, dodala je Kljajević.

Državni sekretar u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Danilo Mrdak, kazao je da trenutno niko ne može znati kakva se sezona očekuje, ali da je on ipak optimista.

“Mislim da Vlada radi sve da se otvore granice, stabilizuje epidemiološka situacija i obezbijede svi uslovi da turisti imaju ugodan i zdravstveno siguran boravak u Crnoj Gori”, naveo je Mrdak.

Ministarstvo, kako je kazao, Nacionalne parkove posmatra kao integralni dio turističke ponude koji je u uslovima pandemije najsigurnije mjesto za odmor.

“U tom smislu smatramo da je uloga Nacionalnih parkova u turističkoj ponudi veća nego ranije”, smatra Mrdak.

Predsjednik Opštine Kolašin, Milosav Bulatović, istakao je važnost i obavezu da se prostor Nacionalnog parka čuva i dalje promoviše dodajući da je riječ o dragulju Evrope.

Ove, kao i prethodnih godina, posjetiocima će na raspolaganju biti Centar za posjetioce, suvenirnica i restoran na obali Biogradskog jezera, pješačke i biciklističke staze, tematska staza u Dolovima, vidikovci, iznajmljivanje kajaka i drvenih čamaca za vožnju jezerom i drugi sadržaji.

Najčitanije