fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovo rukovodstvo Budvanske rivijere dočekao finansijski haos

Novo rukovodstvo Budvanske rivijere dočekao finansijski haos

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi odbor direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera, dan uoči izbora novog izvršnog direktora, dočekalo je neprijatno iznenađenje u vidu sudske presude kojom se obavezuje da podgoričkoj Zetagradnji isplati čak 2,8 miliona EUR sa kamatama.

Apelacioni sud je, pišu Vijesti, odbio žalbu Budvanske rivijere u sporu koji je vodilo ranije rukovodstvo hotelske kompanije, odnosno kadar Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD), te potvrdio presudu Privrednog suda, kojom se Zetagradnja mora obeštetiti na ime raskida kupoprodajnog ugovora, zaključenog prije 11 godina.

Privredni sud je početkom aprila usvojo tužbu Zetagradnje i obavezao Budvansku rivijeru da na ime ništavosti ugovora o kupoprodaji, zaključenog u junu 2010, kojom je ovoj podgoričkoj kompaniji prodata parcela u Petrovcu od 4,43 hiljade kvadrata i objekat od 625 kvadratnih metara, isplati iznos od 516,34 hiljade EUR sa zakonskom kamatom zaračunatom od jula 2010.

Privredni sud je presudio, a Apelacioni potvrdio, da se na ime raskida ugovora Zetagradnji isplati još 2,16 miliona EUR sa zakonskom zateznom kamatom zaračunatom od jula 2010.

Zetagradnja je u junu 2010. kupila na javnoj aukciji zemljište i objekat Budvanke rivijere koji se nalaze u Petrovcu, po cijeni od 2,8 miliona EUR, što je bilo 900 hiljada EUR više od početne cijene. Riječ je o parceli od 4,43 hiljade kvadrata, na kojoj se nalazi objekat stare škole od 652 kvadrata.

Revizor je 2017. godine konstatovao u svom nalazu težinu spora koji vodi hotelska kompanija. Tada je navedeno da su spor pokrenuli mještani, navodeći da je riječ o parceli koja je bila u njihovom vlasništvu, te su tražili utvrđenje ništavnosti ugovora o kupoprodaji između Budvanske rivijere i Zetagradnje i naknadu štete.

Nakon toga je Zetagradnja tražila pred sudom raskid ugovora i povraćaj novca, što je nakon dugog sudskog postupka presuđeno u njhovu korist.

Nekada jedna od najuspješnijih hotelskih kompanija u Crnoj Gori doživjela je finansijski sunovrat, posebno tokom prošle godine, a nova sudska presuda praktično će vezati ruke odboru direktora, koji bi trebalo da imenuju novog direktora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije