fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovinarima iz Slovenije predstavljen dio Ilirske staze

Novinarima iz Slovenije predstavljen dio Ilirske staze

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je za vikend studijsku posjetu medija iz Slovenije, u okviru mediteranskog prekograničnog projekta Model evropskog održivog turizma mediteranskih staza.

„Riječ je o predstavnicima novinskih kuća Dnevnik, Portal 24 UR i Nedeljnik Dnevnika, koji su imali priliku da se upoznaju sa Ilirskom stazom, kulturnom stazom sertifikovanom od Savjeta Evrope, koja baštini, valorizuje i promoviše tragove antičke civilizacije u Crnoj Gori“, objasnili su iz NTO.

Oni su dodali da staza, odnosno dio koji prolazi kroz Crnu Goru, obuhvata Duklju i Risanske mozaike i predstavlja pilot stazu za ispitivanje prikladnosti novog pristupa za promociju modela Zelene staze. Taj model je osmišljen kako bi se smanjila sezonalnost, promovisala tradicija, lokalno kulturno nasleđe i održiv razvoj uz uključivanje lokalnih i regionalnih vlasti, kao i drugih aktera u dijalog o strateškom planiranju.

„Osim toga, učesnici studijske posjete imali su priliku da obiđu Cetinje, gdje su isprobali vožnju električnim vozićem, Bogorodičin hram u Prčnju i samostan Svetog Nikole, vinarije i seoska domaćinstva. Pored medija iz Slovenije, u studijskoj posjeti su učestvovali i predstavnik organizacije koja upravlja Ilirskom stazom, Dunavski centar za kompetenciju, kao i predstavnici televizije Vijesti“, navodi se u saopštenju.

Projekat Model evropskog održivog turizma mediteranskih staza realizuje se u okviru mediteranskog prekograničnog projekta, a od ključne važnosti je da se slijedi zajednička strategija i imidž za komuniciranje novih ponuda, kao i uključivanje preduzeća, medija i ostalih zainteresovanih strana.

„NTO planira i organizaciju online radionice nakon koje će se sprovesti evaluacija procesa, kako bi se dobili rezultati koji omogućavaju da se izradi novi zajednički plan upravljanja“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Geopolitičke tenzije nijesu ugrozile stabilnost bankarskog sektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pozitivni trendovi crnogorskog bankarskog sektora svjedoče o njegovoj stabilnosti, koju nijesu...