fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNovi servis na portalu Poreske uprave

Novi servis na portalu Poreske uprave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na portalu Poreske uprave (PU) uspostavljen je novi elektronski servis Elektronsko dostavljanje zahtjeva za povraćaj i preusmjer PDV kredita.

“Poreski obveznici od utorka zahtjeve za povraćaj ili preusmjer PDV kredita mogu dostavljati elektronskim putem preko portala PU”, navodi se u saopštenju tog poreskog organa.

Iz PU su naveli da, kao i kod korišćenja ostalih elektronskih servisa, zahtjeve za povraćaj PDV kredita elektronskim putem podnosi ovlašćeno lice poreskog obveznika isključivo uz posjedovanje digitalnog certifikata.

“Puštanjem u funkciju navedenog servisa unaprjeđuje se funkcionalnost sistema za poreske obveznike i skraćuje vrijeme potrebno za sprovođenje administrativnih procedura, a i u periodu s istim ciljem nastaviće se s uvođenjem novih modernih servisa”, objasnili su iz PU.

Prioritet u radu PU je, kako su rekli, podsticanje dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa i pojednostavljivanje procedura unaprjeđenjem servisa i kanala za komunikaciju sa poreskim obveznicima.

“Pomoć za korišćenje elektronskih servisa od Odsjeka za elektronske prijave može se dobiti putem e-mail adrese [email protected] ili telefona 020 448-223, 020 448-158, 020 658-084 i 067 618-603”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Crna Gora će biti domaćin DRV fvw Destination Forum-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) biće domaćin DRV fvw Destination Forum-u, koji...