fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNove digitalne usluge poslovnim korisnicima Telekoma

Nove digitalne usluge poslovnim korisnicima Telekoma

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cloud Call centar Crnogorskog Telekoma, odnosno virtuelni Call centar, nova je digitalna usluga za poslovne korisnike kompanije, kojom ona želi da unaprijedi poslovanje svojih partnera i klijenata, saopštili su njeni predstavnici.

Cloud Call centar, kako je objašnjeno, korisnicima nudi sve pogodnosti tradicionalnog call centra bez ulaganja u dodatnu infrastrukturu, opremu, IT kadar ili softver.

„Tačne i precizne informacije i brz odgovor na različite zahtjeve prioriteti su modernog poslovanja koje su pred kompanije postavili njihovi korisnici i klijenti. Da bi odgovorile na taj zadatak, mala i srednja, ali i velika preduzeća su pred izazovom – kako izdržati dodatne troškove koji podrazumijevaju opremu, infrastrukturu i softvere ne ugrozivši poslovanje, a pruživši korisničko iskustvo na nivou koji kompanija garantuje svojim klijentima i korisnicima“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Menadžer Odjeljenja za korisničko iskustvo u Telekomu, Tanja Knežević, koja je vodila projekat implementacije rješenja, navela je da je da Cloud rješenje za Call centar omogućava istovremeni rad agenata na različitim lokacijama, za šta je dovoljna samo internet veza.

„Puni kapacitet Cloud Call centar pokazao je u prvom, i tehnički veoma kompleksnom i izazovnom projektu, tokom izbornog dana, kada je opsluživao 30 agenata Cetra za monitoring i istraživanje (CeMI), koji su istovremeno primali dolazne pozive i koordinirali mrežom na terenu“, rekla je Knežević.

Ona je dodala da su Cloud Call centar u konkretnom slučaju uspjeli da aktiviraju u najkraćem roku, za jedan dan, i s obzirom na ogroman broj istovremenih dolaznih poziva i agenata, sistem je radio bez problema.

Iz Telekoma su objasnili da Cloud Call centar podržava rad više agenata i supervizora i omogućava kompanijama instant poruke za najbržu direktnu komunikaciju sa klijentima.

Aplikaciji se može pristupiti s računara ili mobilnog uređaja, a prilagođena je različitim sektorima – za turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, specijalizovane prodajne lance, taxi službe, banke i osiguravajuća društva, kao i internet poslovanje.

Prednost Cloud Call centra, naprednog digitalnog rješenja koje jedini Telekom u Crnoj Gori nudi poslovnim korisnicima, jeste u tome što svako može odabrati rješenje po mjeri biznisa.

Menadžerka Odjeljenja za digitalnu transformaciju u Telekomu, Tanja Bokan, navela je da je to jedno u nizu digitalnih rješenja koje se nudi poslovnim korisnicima, i koje će nastaviti da predstavljaju u narednom periodu.

„Kako bismo partnerima dodatno olakšali upoznavanje sa servisima i alatima sa kojima do sada možda nijesu bili u prilici da se upoznaju, organizovaćemo i prezentacije i obuke za sve koji su zainteresovani. Telekom je ranije pokazao da je lider u digitalnoj transformaciji biznisa, pa smo sebi postavili zadatak da nastavimo sa razvojem rješenja koja će promijeniti način poslovanja u privatnom i javnom sektoru“, rekla je Bokan.

Najčitanije