fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNova stanica za punjenje električnih vozila u Podgorici

Nova stanica za punjenje električnih vozila u Podgorici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Schneider Electric, u saradnji za partnerom EVC Montenegro, donirala je punjač za električna vozila Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma povodom obilježavanja 30 godina Crne Gore kao ekološke države.

Državni sekretar za ekologiju, Danilo Mrdak, zahvalio je kompaniji EVC i Schneider Electric na donaciji, kao i na njihovom razumijevanju da u godini kada se obilježava 30 godina ekološke države, žele da na primjeru Ministarstva na neki način podstaknu „zelenu kulturu“.

“Namjerili smo da prvih deset građana koji kupe električni automobil, da im doniramo karticu tako da mogu da koriste punjač koji se nalazi ispred Ministarstva, i da to postane na neki način dio javne infrastrukture”, saopštio je Mrdak.

Kako je rekao, Ministarstvo pokušava da animira druge društveno odgovorne kompanije da pomognu u ozelenjavanju Crne Gore.

Izvršni direktor kompanije EVC Montenegro, Dino Jahdadić, kazao je da mu je izuzetno drago što državne institucije počinju da prepoznaju značaj razvoja infrastrukture neophodne za proces elektrifikacije transporta u Crnoj Gori.

“U tu svrhu zajedno smo sa našim principalom, kompanijom Schneider Electrica, donirali i obezbijedili AC punjač za električne automobile, snage 2x22kW. U isto vrijeme, na ovom punjaču moći će da se pune dva električna automobila”, rekao je Jahdadić.

Kompanije Alliance Crna Gora u julu je ustupila na korištenje električno vozilo Nissan Leaf Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao dio podrške u akciji obilježavanja 30 godina ekološke države Crne Gore.

Električno vozilo Nissan Leaf puniće se na stanici ispred zgrade Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...