fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNova fabrika bileta u Uniprom KAP-u zapošljavaće 80 radnika

Nova fabrika bileta u Uniprom KAP-u zapošljavaće 80 radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Fabrika bileta – trupaca koja je danas otvorena u okviru kompanije Uniprom KAP, zapošljavaće oko 80 radnika, saopštio je premijer Duško Marković i dodao da je investicija, vrijedna oko 15 miliona EUR, realizovana u vrlo kratkom roku.

On je na svečanosti na kojoj su crnogorski predsjednik Milo Đukanović i vlasnik Uniprom KAP-a, Veselin Pejović otvorili novu fabriku kazao da je svaki novi proizvod novo radno mjesto i nova prilika da svaki zaposleni podigne kvalitet života na željeni nivo.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, kazao da je za 16 mjeseci nova fabrika otvorila kapije za oko 80 novih radnika, da je investicija, vrijedna oko 15 miliona EUR, realizovana u vrlo kratkom roku i da kreće u godišnju proizvodnju od čak 70 hiljada tona bileta, vrijednih na stranom tržištu oko 175 miliona USD.

„Kada znamo da je u okviru Kombinata aluminijuma (KAP) nedavno otvorena i nova fabrika silumina, koja već proizvodi specijalne legure čija je godišnja vrijednost oko 75 miliona USD, dozvolite da uputim iskrene čestitke vlasniku kompanije Uniprom za hrabre poslovne poteze i za investicije od preko 25 miliona EUR u proizvodne kapacitete, a prije svega za nova radna mjesta u KAP-u“, poručio je Marković.

On je rekao da crnogorsko društvo kreira proizvod kojim cijeli svijet svakodnevno trguje i to proizvod standardizovanog kvaliteta, koji se kotira na berzama od Londona do Čikaga i čija vrijednost diktira poteze najvećih globalnih korporacija.

„Danas, kada svjedočimo šestogodišnjem zdravom radu te proizvodnje, lakše je nego ikad reći da aluminijska industrija ima još mnogo toga da pruži Crnoj Gori“, ocijenio je Marković.

Kako je kazao, novih 25 miliona EUR, materijalizovanih u dvije nove fabrike, izdižu krajnji proizvod crnogorske aluminijske industrije za stepenicu više.

„Baš kao što smo prošle godine svjedočili prvom iskoraku – temeljnoj promjeni pristupa, danas potvrđujemo pravi put. Put ka proizvodnji finalnih proizvoda, koja će, kada je dosegnemo, biti konačni dokaz transformacije naše industrije u modernu razvijenu industriju“, dodao je Marković.

On je zaključio da pet decenija tradicije i lekcija naučenih iz brojnih iskušenja, čak i nekih situacija koje su izgledale bezizlazne, ali prije svega odlučnost, predanost i inventivnost sadašnjeg vlasnika i menadžerskog tima, obavezuju sve da se sa posebnim senzibilitetom i ubuduće odnosimo prema potencijalu koji nosi proizvodnja aluminijuma.

Najčitanije