fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNikola Tripković izabran za predsjednika AmCham-a

Nikola Tripković izabran za predsjednika AmCham-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nikola Tripković izabran je jednoglasno za predsjednika Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham).

Tripković će preuzeti funkciju koju je do sada obavljala izvršna direktorica kompanije Deloitte, Katarina Bulatović, čiji mandat ističe krajem mjeseca.

Kako je saopšteno iz AmCham-a, Tripković je izvršni direktor Coca Cola Hellenic Crna Gora od 2015. godine.

“Iza njega je 13 godina iskustva u FMCG (Fast Moving Consumer Goods) industriji, kao i industriji robe široke potrošnje na različitim pozicijama unutar kompanije na tržistu Crne Gore, ali i regiona. Tripković je u prethodnom periodu bio angažovan kao član Upravnog odbora AmCham-a”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa statutom AmCham-a, Tripković će predsjedavati Komorom i Generalnom skupštinom, nadgledati poslove i interese Komore i predstavljati je u spoljnim odnosima.

Raspoređene su i ostale funkcije unutar Upravnog odbora, tako da je za potpredsjednicu izabrana Sanja Ćalasan iz Pivare Trebjesa.

Za sekretara-blagajnika izabran je Branko Mitrović iz Telenora Crna Gora, dok su za guvernere bez portfelja izabrani Mladen Grgić, Nebojša Šćekić, Predrag Lešić i Christoph Schoen.

AmCham, kao dio globalne AmCham mreže, ima cilj da bude jedan od vodećih promotera biznisa u Crnoj Gori.

“Komora je već 11 godina posvećena unaprjeđenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije