fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNijesu dovoljne samo subvencije na plate

Nijesu dovoljne samo subvencije na plate

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bez sveobuhvatne ekonomske podrške dosta ugostitelja će biti prinuđeno da zatvori objekte, dok će se broj zaposlenih prepoloviti, ocijenio je ugostitelj Igor Vujošević.

On je naveo da je ugostiteljima potrebna podrška, kao i da nijesu dovoljne samo kratkoročne mjere u vidu subvencija na plate.

“Bez opširne i sveobuhvatne ekonomske podrške mislim da će dosta ugostitelja zatvoriti svoje objekte”, naveo je Vujošević gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ugostitelji su, kako je kazao, očekivali da budu uključeni u razgovore o donošenju novih mjera.

Zbog toga će se danas, kako je saopštio, ugostitelji iz cijele Crne Gore sastati kako bi donijeli zaključke, prenosi portal RTCG.

“Mi nijesmo dio problema, mi smo dio rješenja, samo nas treba uključiti da zajednički donesemo prave odluke”, kazao je Vujošević.

On je dodao da je zdravlje građana prioritet, ali od nadležnih očekuju da ih uključe u razgovore.

Vujošević je naveo da su se obratili svim nadležnim adresa i spremni su na razgovore.

“Smatramo da su naši zahtjevi realni”, dodao je Vujošević.

Kompanija na čijem je čelu uspjela je, kako navodi, da uz pomoć Vlade i uz dodatne napore zadrži 150 radnika.

“Nije realno očekivati bez kvalitetne podrške da zadržimo te ljude, kako kod nas, tako i kod drugih kolega, mislim da će se radna snaga bez kvalitetne podrške prepoloviti”, poručio je Vujošević i dodao da nije isključeno ni otvaranje lokala uprkos donesenim mjerama.

Najčitanije