fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNezamjenjiva uloga privrednih komora u oporavku ekonomija

Nezamjenjiva uloga privrednih komora u oporavku ekonomija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredne komore imaju nezamjenjivu ulogu u oporavku ekonomija od pandemije koronavirusa, ocijenjeno je na sastanku izvršnih direktora, odnosno potpredsjednika članica Asocijacije privrednih komora Evrope (EUROCHAMBRES).

Privrednu komoru (PKCG) je na današnjem online sastanku predstavljao potpredsjednik Pavle D. Radovanović.

“Zvanični podaci pokazuju da je pandemija najsnažniji negativan efekat u Evropi imala na Crnu Goru. Pad ekonomije od 15,2 odsto prati značajno smanjenje broja zaposlenih, odnosno povećanje stope nezaposlenih. I drugi indikatori su izuzetno negativni”, rekao je Radovanović.

On je, kako je saopšteno iz PKCG, naveo da su u situaciji kada je neophodna intenzivna komunikacija donosilaca odluka, prvenstveno Vlade i ministarstava, sa crnogorskom privredom/Privrednom komorom Crne Gore, u osmišljavanju i realizaciji planova oporavka.

Generalni sekretar EUROCHAMBRES-a, Ben Baters prezentovao je aktivnosti evropske komorske asocijacije, a tokom sastanka je razmatrana uloga komora u njihovim državama, izazovi sa kojima se suočavaju u poslovanju, te njihovi kratkoročni i srednjoročni ciljevi.

Najčitanije