fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeustavan cjenovnik za naplatu vode i kanalizacije

Neustavan cjenovnik za naplatu vode i kanalizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ustavni sud je, na osnovu inicijative Unije poslodavaca (UPCG), ukinuo Odluku o utvrđivanju cijena isporučene vode i usluga odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda koju primjenjuje preduzeće Vodovod, piše Dan.

UPCG je u inicijativi navela da ova odluka, koju je Odbor direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija donio 24. juna 2011. godine, a na čijem je čelu tada bio Sreten Savićević, ne može opstati u pravnom poretku Crne Gore, jer je ona donijeta dok je Vodovod imao pravni status javno preduzeće, a koje je prestalo da važi 11. jula 2013. godine kada je ono promijenilo status u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Odbor direktora je 24. juna 2011. godine donio odluku da se cijena usluga povećaju za treću kategoriju potrošača, a to su domaćinsta i preduzeća koja koriste vodu za zalivanje zelenih površina, rada fontana.

Tada je cijena vode za ovu kategoriju sa 24 centa povećana na 40 centi, dok su cijene odvođenja fekalnih voda za ovu kategoriju povećana sa 12 centi na 20 centi.

Cijene za prvu kategoriju potrošača koju čine preduzeća i preduzetnici, kao i drugu kategoriju potrošača koju čine ustanove i organizacije tada su ostale iste.

Najčitanije