fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodno rješavanje servisiranja poreskih obaveza Prijestonice

Neophodno rješavanje servisiranja poreskih obaveza Prijestonice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) akcentovala je potrebu redovnog servisiranja obaveza koje dospijevaju u Prijestonici Cetinje, kako po osnovu reprograma odobrenog 2015. godine, tako i obaveza lokalnih preduzeća obuhvaćenih reprogramom 2017.

Direktor PU, Miomir M. Mugoša sastao se danas sa rukovodstvom Prijestonice Cetinje na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Kašćelanom, u cilju rješavanja pitanja poreskih obaveza te lokalne samouprave.

“Na sastanku je predočena odlučnost PU da stane na kraj gomilanju novih poreskih obaveza jedinica lokalne samouprave, te da ne dozvoli isplatu neto zarada zaposlenima bez uplate poreza i doprinosa u državni budžet po to osnovu”, navodi se u saopštenju.

Takođe, akcentovana je potreba redovnog servisiranja obaveza koje dospijevaju, kako po osnovu reprograma odobrenog Prijestonici 2015. godine, tako i obaveza lokalnih preduzeća obuhvaćenih reprogramom 2017. godine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Komunalnog preduzeća i Vodovoda Cetinje, kao najvećih dužnika sa nivoa te jedinice lokalne samouprave.

Oni su prezentovali plan reorganizacije i optimizacije radnih mjesta, koji je neophodno sprovesti kako bi se uspostavila održivost javnih finansija i omogućila isplata zarada zaposlenima i servisiranje obaveza, na osnovu realnih potreba i mogućnosti tih preduzeća.

“PU je upoznala rukovodstvo Prijestonice sa aktivnostima planiranim s ciljem povećanja stepena poreske discipline kod poreskih obveznika sa nivoa opština, koje, između ostalog, obuhvataju ukidanja rješenja o reprogramu i primjenu svih dostupnih mjera prinudne naplate, bez obzira na značaj nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije