fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodno hitno rješenje za opstanak taksi prevoza

Neophodno hitno rješenje za opstanak taksi prevoza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici poslodavaca i radnika u sektoru taksi prevoza uputili su još jednom hitan apel Ministarstvu finansija i socijalnog staranja za održavanjem sastanka, najkasnije do 11. marta, prije najavljenih dodatnih poskupljenja goriva.

“Ukoliko razumijevanje i želja za saradnjom izostane, primorani smo da svoje, i interese svojih zaposlenih, zastupamo i branimo organizovanjem protesta”, naveli su njihovi predstavnici.

Odbor za taksi prevoz u Uniji poslodavaca (UPCG) je, povodom trenutnog alarmantnog stanja u djelatnosti taksi prevoza, održao danas hitan sastanak sa Strukovnim sindikatom taksista Crne Gore.

„Tema sastanka, pored pandemije koronavirusa i restriktivnih mjera Vlade usmjerenih na suzbijanje širenja virusa, značajnog pada prometa, te sive ekonomije i nelojalne konkurencije, bila je i stanje cijena goriva u Crnoj Gori“, navodi se u zajedničkom saopštenju Odbora i Strukovnog sindikata.

Kako se navodi, svi smo svjedoci trenutnog skoka cijena na globalnom nivou, što direktno pogađa sve kompanije koje se bave transportom roba i ljudi, a samim tim i taksi prevoznika Crne Gore, koji su se u više navrata obraćali nadležnim institucijama.

“Posljednji poziv Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, upućen 24. januara ove godine, sa ciljem rješavanja nagomilanih problema u sektoru taksi prevozu, ostao je bez odgovara, te ostavio taksi prevoznike bez adekvatne pomoći”, dodaje se u saopštenju.

Navedeni problemi u velikoj mjeri čine upitnom i njihovu objektivnu mogućnost da u praksi primijene nova pravila koja sa sobom donosi plan Evropa sad, jer sa trenutnim stanjem, taksi prevoznici nijesu u mogućnosti da izmire obaveze prema državi, a ni prema svojim zaposlenima.

“Usaglašenih stavova, Odbor i Strukovni sindikat taksista ukazuju da bi im subvencije na zarade za prvi kvartal ove godine, kao i za gorivo, nadoknadile trenutne gubitke i umnogo doprinijela daljem poslovanju kompanija“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije