fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNeophodan nastavak mjera fiskalne konsolidacije

Neophodan nastavak mjera fiskalne konsolidacije

Bečići, (MINA-BUSINESS) – Mjere fiskalne konsolidacije i rad na strukturnim reformama trebalo bi nastaviti, kako bi se naredne godine ušlo u zonu suficita budžeta i uspostavljanja opadajućeg trenda javnog duga, saopštio je ministar finansija Darko Radunović.

On je na panelu o stabilnosti javnih finansija i privrednom rastu, koji je organizovan u okviru Samita ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona u Bečićima, kazao da je fokus ekonomskih reformi na borbi protiv sive ekonomije, što je zajednički problem država regiona.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je Radunović rekao da je saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom (SB) u sprovođenju fiskalne konsolidacije u Crnoj Gori značajna.

On je podsjetio i na značaj izvještaja i ocjena MMF i SB u kreiranju međunarodne investicione pozicije zemlje, odnosno pribavljanja potrebnih sredstava za uspješno upravljanje javnim dugom.

Na panelu ministara finansija je diskutovano i o izazovima zemalja regiona u slučaju usporavanja ekonomskog rasta u Evropi i mogućnostima stvaranja fiskalnih rezervi.

Samit u Bečićima su organizovali Savez ekonomista Srbije sa nedjeljnikom NIN, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva finansija, Centralne banke i Poreske uprave.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu