fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNema dozvole za gradnju hotela u centru Budve

Nema dozvole za gradnju hotela u centru Budve

Budva, (MINA-BUSINESS) – Tivatska kompanija Velja voda lux, u većinskom vlasništvu kazahstanskog biznismena Igora Bidila, neće moći da gradi kondo hotel u srcu Budve, na parceli preko puta kompleksa TQ Plaza, odlučio je glavni državni arhitekte Mirka Žižića.

Žižić je donio rješenje o prekidu postupka izdavanja saglasnosti na idejno rješenje luksuznog višespratnog kondo hotela, pišu Vijesti.

„Prekid postupka traje do donošenja Prostornog urbanističkog plana opštine Budva“, navodi se u dokumentu u koji su Vijesti imale uvid.

Vlada je krajem juna donijela odluku o izradi Prostornog urbanističkog plana za Budvu, čime je ujedno stavila van snage dva kontroverzna planska dokumenta – detaljne urbanističke planove Budva centar i Bečići.

Parcela od 2,95 hiljada kvadratnih metara u centru grada, koja je u obuhvatu Detaljniog urbanističkog plana Budva centar, vlasništvo je tivatske kompanije i praktično je u protekle dvije godine dovela do političkog rata u vladajućoj koaliciji u Budvi.

Sa jedne strne gradonačelnik Marko Carević i njegov Demokratski front insistirali su da opština preuzme atraktivnu parcelu i pretvori je u park ispod kojeg bi se izgradila četvoroetažna garaža, dok bi za uzvrat firmi Velja voda lux ustupili nezavršene poslovno stambene prostore u TQ Plazi, koji su oduzeti kriminalnoj grupi Svetorzara Marovića.

Sa druge strane budvanske Demokrate smatraju da je procjena nekretnina koje bi bile dio razmjene bila nerealna i to na štetu Opštine. Oni su predlagali da se tih oko tri hiljade kvadrata u centru grada proglasi javnim interesom, odnosno da se zaštiti od betoniranja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tihomir Dragas, clan Predsjednistva Pokreta Evropa sad

Dragaš: Izvještaj Stejt departmenta potvrdio zloupotrebe Abazovićeve Vlade

Podgorica, (MINA) – Negativni izvještaj Stejt departmenta potvrdio je zloupotrebe Vlade Dritana Abazovića, kazao...