fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNeće raspravljati o SDP-ovom Predlogu rezolucije

Neće raspravljati o SDP-ovom Predlogu rezolucije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanici Skupštine odlučili su da u dnevni red sjednice ne uvrste Predlog rezolucije o očuvanju aerodroma Crne Gore, koji su podnijeli poslanici Socijaldemokratske partije (SDP).

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS), Marta Šćepanović, predložila je da se iz dnevnog reda izostavi Predlog rezolucije SDP-a, a razlog je, kako je kazala, tehničke prirode zbog zgusnutog rasporeda sjednice.

Ona je objasnila da relozucija, za razliku od ostalih važnih tački koje se nalaze na dnevnom redu, nema pravno-obavezujuće dejstvo.

„Naš stav povodom aerodroma je potpuno jasan. Želimo valorizaciju na ovaj način i raspravu o tome. Takođe, kroz tačke koje budemo razmatrali ovih dana pominjaćemo ih“, dodala je Šćepanović.

Za predlog Šćepanović glasalo je 36 poslanika, protiv je bilo njih 23, dok nije bilo uzdržanih.

Predlog rezolucije o očuvanju aerodroma Crne Gore podnijeli su poslanici Draginja Vuksanović Stanković, Raško Konjević, Ranko Krivokapić i Džavid Šabović.

Konjević je kazao predsjedniku Skupštine Ivanu Brajović da je to poruka upućena njemu.

„Drugi put vam se dešava kao predsjedniku parlamenta da koalicioni partner s kojim tvorite Vladu skida tačku sa dnevnog reda. I vi podržavate ovu rezoluciju, zbog čega ne treba da dozvolite da se o ovome ne raspravlja u parlamentu“, rekao je Konjević.

Brajović je saopštio da je on, i u ranijem političkom angažmanu i sada, neko ko je apsolutno štitio interese aerodroma i sačuvao ih u vlasništvu države.

„Zabranjena je njihova privatizacija, a oko toga da li ćemo razgovarati o koncesijama, sa kojima se duboko ne slažem, izjasnićemo se glasanjem“, rekao je Brajović.

Konjević mu je kazao da ga moli da ih više tako ne brani, jer „oni odoše“.

U tekstu rezolucije se navodi, između ostalog, da Skupština poziva Vladu da odustane od najavljenog modela valorizacije Aerodroma putem davanja u dugoročnu koncesiju, Skupština zadužuje Vladu da na bazi projektovanih potreba pripremi plan razvoja aerodromske infrastrukture i Skupština sugeriše potrebu izrade dugoročne strategije aviosaobraćaja.

Najčitanije