fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavljen protest ispred hotela Plaža

Nastavljen protest ispred hotela Plaža

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Grupa bivših radnika Vektra Boke u smjenama je provela noć ispred hotela Plaža, gdje od četvrtka protestuju zbog nepoštovanja socijalnog programa.

Radnici, koji su najavili i moguću radikalizaciju u vidu štrajka glađu, poručili su da se neće povući dok ne ostvare svoja prava.

Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Boke, Đorđe Rajak, kazao je Radiju Jadran da su novo obraćanje medijima zakazali za večeras, kada bi na skupu trebalo da se pridruži i neko od predstavnika Vlade, ali i predsjednik hercegnovske opštine Stevan Katić.

„Dogovorili smo se da dežuramo u grupama po deset, međutim, zbog zdravstvenog stanja većine mojih kolega, to je bilo nemoguće. Ja sam sa svojih 67 godina bio najmlađi. Bilo je četvoro koji nijesu mogli izdržati i otišli su oko sat iza ponoći, dvoje je otišlo oko tri sata, a nas petoro je ostalo do jutra, kada je došla smjena oko osam sati“, rekao je Rajak.

On je naveo da im se iz menadžmenta kompanije niko nije obratio.

Rajak je podsjetio da u 20 sati ističe rok od 36 sati da im se obrate, nakon čega bi trebalo da radikalizuju protest štrajkom glađu.

Komentarišući obraćanje menadžmenta medijima u kojem se, između ostalog, navode da su bivši radnici napali imovinu preduzeća, Rajak je saopštio da se radi o „njihovim starim trikovima” i dodao da je skup legalno prijavljen i da nijesu ništa uzurpirali.

On je poručio da ostaju na ulazu u hotel Plaža dok „ne pomru ili ne ostvare svoje ciljeve”.
(kraj) jlb/nar

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije