fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastaviti čvrstu saradnju između Prijestonice i Ambasade SAD

Nastaviti čvrstu saradnju između Prijestonice i Ambasade SAD

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) spremna je da podrži Prijestonicu u daljem radu na iznalaženju najboljih modela za investiranje, poručila je ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rjazing Rajnke.

Kako je saošteno iz Prijestonice, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković razgovarao je danas sa Rajnke o planovima daljeg razvoja grada i realizaciji zajedničkih projekata.

Navodi se da je Đurašković predstavio Rajnke novi koncept gradske uprave, koji će počivati na principima depolitizovane i stručne lokalne administracije.

„Obostrano je iskazana spremnost za nastavak saradnje, sa akcentom na podsticanje potencijalnih investicija u IT i gejming industriju“, kaže se u saopštenju.

Rajnke je, kako se navodi, istakla spremnost Ambasade SAD-a da podrži Prijestonicu u daljem radu na iznalaženju najboljih modela za investiranje.

Dodaje se da je istakla i uspješnu saradnju kroz rad Američkog ugla na Cetinju.

„Rajnke je takođe iskazala posebno poštovanje prema podršci koju Ukrajini i narodu te države pružaju građani Cetinja protestnim šetnjama u Prijestonici“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije