fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastaviće da podržavaju privrednike

Nastaviće da podržavaju privrednike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad će direktnim mjerama nastaviti da podržava privrednike kako bi što lakše prebrodili trenutnu krizu, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i dodao da se nada da će ugostitelji odustati od današnjeg protesta i najavljenog otvaranja objekata.

“Vrijeme je za ozbiljnost i solidarnost, ako budemo onakvi kakvi smo bili unazad prije pola godine, ja nemam dilemu da ćemo već do kraja ove godine prepoznati svjetlo na kraju ovog dugog tunela”, naveo je Vuković gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

On je podsjetio da je Glavni grad od marta uveo niz poreskih olakšica za privrednike, prenosi portal RTCG.

Vuković je kazao i da je Glavni grad sa oko 3,5 miliona EUR pomogao preduzetnike u Podgorici, tokom pandemije koronavirusa.

“Pripremili smo i novi paket mjera, tako da smo ili objavili ili je u pripremi objavljivanje konkursa za ženske preduzetnice, kreativne preduzetnike, za biznis u Staroj Varoši. Posljednja odluka je novi konkurs od 80 hiljada EUR za podršku ugostiteljima. Samo tih pet paketa pomoći Glavni grad će koštati 230 hiljada EUR”, precizirao je Vuković.

On je kazao da se trude da najdirektnije finansijski pomognu onima koji su u problemu kako bi sačuvali svako radno mjesto u Podgorici.

Glavni grad je, kako je naveo, imao više sastanaka sa predstavnicima ugostitelja.

“Naši ugostitelji su bili maksimalno ozbiljni i realni i bili ozbiljan partner i Vladi i Glavnom gradu. Možda oni koji se najviše pridružavaju mjera moraće, po svoj prilici, da plate cijenu najdirektnije”, rekao je Vuković.

On je kazao da razumije nezadovoljstvo ugostitelja, ali podsjeća i da je broj zaraženih zabrinjavajuće veliki.

“Mi smo u istom čamcu, mi djelimo životni prostor i ne možemo imati posebne mjere za različite grupe stanovništva”, naveo je Vuković.

On je dodao da je situacija izuzetno teška.

“Ne želim da prepadam bilo koga, ali vrlo lako bi se stvari mogle oteti kontroli i da dođemo u situaciju da zdravstveni sistem ne može da odgovori onome što su epidemiološki izazovi”, upozorio je Vuković.

On je kazao da očekuje da će ugostitelji biti razumni.

“Vjerujem da će, iako je protest zakazan za danas, preovladati osjećaj odgovornosti i da ćemo i sa ugostiteljima i ostalim preduzetnicima nastaviti zajedničku borbu”, saopštio je Vuković.

On je poručio i da će Glavni grad nastaviti da podržava privrednike, te da će se zajednički prebroditi kriza.

“Osnovni preduslov za to je da promijenimo odnos, a niko od nas pojedinačno ili kolektivno ne može da se pohvali da smo bili odgovorni”, zaključio je Vuković.

Najčitanije