fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak uspješne implementacije programa Evropa sad

Nastavak uspješne implementacije programa Evropa sad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Implementacija reforme Evropa sad realizuje se vrlo uspješno, ocijenjeno je na sjednici Koordinacionog tijela za praćenje tog programa, kojom je predsjedavao ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

„Nastavljamo sa ispunjenjem naše misije, a to je bolji životni standard građana i kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta. Uspješna realizacija programa Evropa sad ne smije biti dovedena u pitanje i udruženim snagama pratimo sprovođenje te reforme”, kazao je Milatović.

Iz Vlade je saopšteno da su na trećoj sjednici Koordinacionog tijela predstavnici Uprave prihoda i carina (UPC) i Uprave za inspekcijske poslove (UIP) prezentovali izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, kao i prijavljene nepravilnosti i preduzete korake na njihovom otklanjanju.

“Predstavnici UPC su istakli da je evidentiran značajan priliv IOPPD obrazaca u Upravi kao rezultat implementacije novih poreskih zakona koji će doprinijeti preciznoj evidenciji poreskog duga. Već početkom marta možemo očekivati sveobuhvatan izvještaj o poreskim obveznicima”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, zajedničkim snagama svih državnih organa, kao i strateških partnera Unije poslodavaca (UPCG), dva reprezentativna sindikata i Privredne komore (PKCG) koji su članovi Koordinacionog tijela, konstatovano je da se implementacija programa Evropa sad realizuje bez poteškoća.

“Kako bi se ovaj trend nastavio, Koordinaciono tijelo će svoju četvrtu sjednicu održati već početkom marta, za kada je predviđeno da nadležne institucije pripreme detaljan izvještaj o realizaciji programa za prva dva mjeseca”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije