fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNastavak kampanje zapošljavanja sezonskih radnika

Nastavak kampanje zapošljavanja sezonskih radnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nevladina organizacija Ugostitelji Crne Gore pozvala je privrednike koji ne mogu da dođu do domaće radne snage da im se jave kako bi zajedno došli do rješenja i spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Iz te NVO, koja i ove godine nastavlja kampanju zapošljavanja sezonskih radnika iz Crne Gore na primorju, pozvali su sve koji traže sezonski posao da se pridruže viber grupi https://invite.viber.com/?g2=AQBKwb0gwT1EMk0RvBEY9db22h3ooFs95VVDun6gdWQSvnuffOpI3lZDEwGlxTx1

„Oni će tu, samo jednim klikom, biti u prilici da pogledaju sve informacije o slobodnim radnim mjestima u našem sektoru“, rekli su predstavnici NVO Ugostitelji Crne Gore.

Oni su dodali da ta viber grupa za sada ima više od četiri i po hiljade pratilaca.

„Našim članovima koji se u uslovima ekonomske krize, što zbog pandemije koronavirusa što zbog dešavanja u Ukrajini, spremaju za turističku sezonu, situaciju dodatno otežava deficit radne snage. Zato prioritet želimo da damo domaćim radnicima da ovog ljeta rade i zarade“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da će za sve koji žele da rade u ugostiteljstvu i hotelijerstvu ove ljetnje sezone omogućiti praksu kako bi stekli potrebna znanja i vještine i tako postali konkurentni na tržištu rada.

„Cilj je da tokom ljeta zaposlimo što više domaćih radnika i na taj način damo svoj doprinos smanjenu nezaposlenosti i boljem punjenju budžeta, jer je privreda ta koja donosi novac za finansiranje zdravstvenog, obrazovnog i ostalog javnog sektora“, rekli su iz Udruženja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije