fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajuspješniji menadžeri Šćekić i Radulović

Najuspješniji menadžeri Šćekić i Radulović

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Sava osiguranja, Nebojša Šćekić i suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Žarko Radulović, dobitnici su nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) za najuspješnije menadžere u velikim preduzećima i akcionarskim društvima.

Na svečanoj dodjeli nagrada, čiji je pokrovitelj Vlada, za preduzetnike godine izabrani su predsjednici odbora direktora kompanija „Čelebić“ i Zetagradnja, Tomislav Čelebić i Blagota Radović.

Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk, Milutin Đuranović.

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, kazala je da je AMM uspjela da postane kvalitetan partner Vladi i njenim ministarstvima, a njena misija, ciljevi i aktivnosti koje sprovodi učinili su da kao takva postane važan partner državi.

„Vlada ulaže konstantan napor kako bi poslovni ambijent učinila još atraktivniijim. Čini se da smo u posljednje dvije godine doprinijeli visokom ekonomskom rastu i nadam se da ćemo, kroz partnerstvo sa privredom, to činiti u godinama pred nama“, rekla je Sekulić.

Ona je podsjetila da je Ministarstvo u prošloj godini podržalo 102 preduzeća, što je 40 odsto više u odnosu na 2017.

Predsjednik AMM, Budimir Raičković, kazao je da je prošlu godinu karakterisala visoka stopa rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) od pet odsto, ali da ostaje zabrinutost zbog naglašenog trgovinskog deficita.

„Takođe se nadamo da visoki budžetki deficit neće uzrokovati dalje povećanje poreskih i drugih opterećenja, što bi djelovalo destimulativno na domaće i strane investicije i privredni rast“, naveo je Raičković.

Poslovni ambijent je, kako je kazao, generalno unaprijeđen, ali ostaje veliki prostor njegovog daljeg usklađivanja sa potrebama realnog sektora.

Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je da svaki dobitnik zaslužio to da bude.

„Zahvalio bih Vladi na izuzetno dobrom poslovnom okruženju što i nama doprinosi da investiramo. Ove godine su naši vlasnici investirali dodatnih 60 miliona EUR u našu firmu sa željom da se proširimo u Crnoj Gori“, rekao je Lučić.

Nagrada AMM-a u kategoriji malih preduzeća pripala je suosnivaču i strategijskom lideru kompanije Logate, Ivici Tataru.

Menadžer godine u mikropreduzećima za prošlu godinu je izvršni direktor Kuće mode i ljepote Zoran. Za mladog menaždera godine proglašen je izvršni direktor kompanije Mezon, Nikola Kovačević.

Projekt menadžer godine je programski direktor konferencije Spark.me, Vladimir Vulić. Titula najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je direktorici Uprave za kadrove, Svetlani Vuković.

Nagrade za životno djelo AMM dodijeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću.

Specijalna priznanja za doprinos menadždmentnu i preduzetništvu u prošloj godini uručena su osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc, a za doprinos u oblasti digitalizacije generalnom direktoru kompanije Čikom, Vladanu Tabašu.

Laureati su u prošloj godioni ostvarili ukupan prihod od 114,3 miliona EUR, neto dobit 17,3 miliona EUR, ukupne investicije od 70,5 miliona, i rukovode sa blizu 1,6 hiljada zaposlenih.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije