fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajgledanija televizija Ukrajine ICTV snima u Crnoj Gori

Najgledanija televizija Ukrajine ICTV snima u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) domaćin je ekipi najpopularnijeg ukrajinskog televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television), koja od ponedjeljka do subote boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Riječ je o ukrajinskoj televiziji koja emituje informativne programe o svakodnevnim životnim temama, filmski i zabavni program i koja bilježi veliku gledanost na teritoriji cijele Ukrajine. Televizija ima pokrivenost od 95,5 odsto stanovništva Ukrajine, odnosno oko 41 milion ljudi potencijalni su gledaoci ICTV”, navodi se u saopštenju NTO-a.

Informativni program u okviru kojeg će se emitovati reportaža iz Crne Gore nosi naziv Факты (Činjenice) i najgledaniji je u Kijevu, ali i ostalim gradovima Ukrajine, među publikom od 18 do 60 godina, kao i među uspješnim poslovnim ljudima u dobi od 25 do 55 godina – pokazuju istraživanja ove medijske kuće. (Izvor: Television Industry Committee (2020), TOP channels, 2018–20 rankings, http://tampanel.com.ua/en/ rubrics/canals/.)

Ekipa televizijskog kanala ICTV na čelu sa novinarkom Katerynom Rudeshko u ponedjeljak je imala priliku da se upozna sa dijelom barske rivijere kroz obilazak NP Skadarsko jezero, dok je u popodnevnim satima ekipa posjetila Cetinje i Njeguše gdje su se upoznali sa proizvodnjom tradicionalnog njeguškog pršuta.

Narednih dana, programom posjete predviđen je obilazak nekih od najatraktivnijih turističkih lokacija u Budvi, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Tokom njihovog boravka u Crnoj Gori oni će snimiti intervjue sa predstavnicima NTO-a i lokalnih turističkih organizacija Cetinja, Bara, Tivta i Budve koji su podržali ovu studijsku posjetu.

Takođe, biće upriličeni intervjui i sa predstavnicima Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, Instituta “Simo Milošević”, Specijalnog rezervata prirode Solila, a u Kotoru u svom domu će ih ugostiti i arhitektica Vlasta Mandić, voditeljka ženske klape Bisernice Boke i autorka knjige Bokeška kužina.

U drugom dijelu posjete, predstavnici televizijskog kanala ICTV upoznaće se sa ponudom centralnog i sjevernog regiona kroz obilazak Manastira Ostrog, NP Durmitor kao i mosta na Đurđevića Tari.

Studijska posjeta televizijskog kanala ICTV (International Commercial Television) realizuje se u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije